Samenwerken met een ander bedrijf? Zinvol?

Famis-advies helpt bij samenwerking

Er zijn meerdere redenen die voor je bedrijf leiden tot meer samenwerken. Omzetvergroting, kostenbeheersing en kennisdeling. Sinds de gezondheid-issues van deze tijd is daar nog een reden bijgekomen: continuïteit. Samen sta je sterker om lastige tijden te doorstaan.

Misschien heb je er wel eens aan gedacht? Misschien ben je al eens door een andere ondernemer benaderd? Misschien is het al onderdeel van je bedrijfsplan? Misschien is het naar voren gekomen in je SWOT-analyse. Samenwerken is geen teken van zwakte, integendeel, het is een mix van verschillende aspecten die maakt dat je samen sterker bent.

Vertrouwen is een must bij samenwerken. In het begin is het vaak voorzichtig aftasten. Het kost tijd om elkaar te leren kennen. Zowel zakelijk als persoonlijk is het belangrijk elkaar goed in beeld te hebben. Als er een klik is, als je elkaar begrijpt, respecteert en aanvult dan is er een prachtig fundament voor een goede samenwerking.

Een samenwerking kan uiteindelijk leiden tot andere structuren. Het fundament kan leiden tot gesprekken over fusie, waar twee bedrijven in één bedrijf samengaan. Het kan ook zijn dat één van de twee “verkocht wordt” aan de ander. Meerdere mogelijkheden liggen open. Het kan, het is zeker geen must. Duurzame samenwerking vanuit zelfstandige bedrijven is zeker goed mogelijk. Van belang is daarbij ook dat afspraken geborgd worden. Vastleggen op papier. Je aan je woord houden. is werkelijk heel goed. Je onderlinge afspraken vastleggen is net dat ene tikkeltje beter. Er letterlijk vierkant achter staan. Mocht er ooit gedoe zijn dan heb je houvast waar je op terug kunt vallen. Ook dat is samenwerken.

Vrijblijvend kennismaken?

We maken graag vrijblijvend kennis met je. Zo leren wij jou kennen, en jij ons. Samen komen we erachter wat we voor elkaar kunnen betekenen.