Famis, voegt waarde toe

StimulansVertrouwenInzichtDriveEerlijkTo the pointGroei

De afgelopen jaren heeft Famis advies vele klanten, werkzaam in diverse sectoren mogen helpen. Lees hun aanbevelingen en ontdek hoe zij bedrijfsadvies, bedrijfswaarderingen en aankoop- en verkoopbegeleiding van Famis Advies ervaren.

B&B Bootverhuur Harderwijk

‘Waardevolle sessies‘ 

Beste Frans,

Wat een jaar was het, waarin we samenkwamen en diepgaande gesprekken voerden over alle facetten van het ondernemen. Deze waardevolle sessies waar concrete stappen uit kwamen heeft ons geholpen onze doelen te behalen, maar ook om te groeien en te leren.

Ik wil je hartelijk bedanken voor je toewijding, inzichten en steun daarin.

Samen hebben we bewezen dat met teamwork en vastberadenheid alles mogelijk is.

Op naar nieuwe kansen en leermomenten in 2024!

Bernard, januari 2024
B&B Bootverhuur

‘Prachtig plan uitgevoerd’

Het afgelopen jaar was voor onze familie zeer bijzonder. Een jaar waarin we ons gingen voorbereiden op de overdracht van Grayle tussen twee generaties.

Wij zijn in de overdracht van de onderneming bijzonder goed begeleid door Frans. Zijn passie, zijn doorzettingsvermogen, zijn kracht in ‘doorvragen’, de wijze waarop hij zich hard heeft gemaakt voor ons familiebedrijf; het heeft ons veel gebracht. Het was fijn om iemand te hebben “binnen de familie & binnen het bedrijf” die het geheel bleef overzien. Onderlinge fricties veranderden in verbeterde relaties. Aarzelingen wist hij om te buigen in welwillendheid en in het activeren van ondernemerschap. Hij heeft op correcte wijze zaken die wij voor onbespreekbaar hielden bespreekbaar weten te maken.

Mede dankzij de inzet van Frans hebben wij binnen de familie het punt mogen bereiken waarop mijn broer Wesley en ik het roer over mogen nemen van onze ouders. Onze dank aan Frans, voor alle inzet & kennisoverdracht en voor de plezierige wijze van samenwerking.

Stephen Lubbersen, december 2023
Grayle

‘Altijd duidelijk en goed bereikbaar’ 

“Werken aan je bedrijf”, dat was de reden waarom we Frans gevraagd hebben ons te begeleiden. 

Met de hulp van Frans hebben we een aantal belangrijke stappen gezet. We hebben samen goed in kaart gebracht waar de kansen liggen. Heel veel belangrijke punten zijn opgepakt en scherp gesteld. We hebben afscheid genomen van onnodige kostenposten. We hebben mooie plannen gemaakt en we hebben de cashflow duidelijk verbeterd. 
 
Frans was naar ons toe in de omgang heel direct, vaak positief, soms ook minder positief, maar altijd heel duidelijk. Vooral het altijd bereikbaar zijn voor onze vragen, o.a. op boekhoudkundig gebied, hebben we als zeer plezierig ervaren. 

Wij hebben zijn toegevoegde waarde ervaren. Ervaring en kennis is aan ons overgedragen zodat we er zelf verder mee konden gaan. De duidelijkheid heeft ons echt verder geholpen. Wij hebben Frans ervaren als een gezellige kerel met de nodige humor. 

Remco Smit, december 2023
RS Elektrotechniek 

‘Meer rust én resultaat’

Onze onderneming draai ik samen met mijn echtgenote Lisa. Omdat wij allebei scherp zicht wilden krijgen op “wat er mooier kan” hebben we de afgelopen jaren samen met Frans gekeken naar onze doelen, zowel privé als zakelijk. Samen met Frans hebben we een actielijst gemaakt die wij zijn gaan uitvoeren. Dat heeft ons een betere tijdsindeling met meer vrije tijd opgeleverd en tegelijkertijd zijn onze zakelijke doelen behouden en verbeterd.

Het inzicht krijgen in de dingen die we konden oppakken was plezierig en nuttig. Ons resultaat hebben we kunnen verbeteren, er is meer rust, we hebben inmiddels meer medewerkers. We hebben geleerd dat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan. Mede door de soms ook wat lastige vragen van Frans is het vertrouwen in onze eigen onderneming verder gegroeid. We zijn meer in staat om “los te laten” en te zien dat het goed gaat met ons team.

Ronald van der Vegt, oktober 2023
Egbert van der Vegt

Famis bedrijfsadvies aanbevelingen

‘Stimulans & vertrouwen’

Het is prettig om met Frans te werken. Hij geeft goede inzichten.
Inzichten waarbij ik dan denk “O, verrek, ja . . . .”.

Het was fijn om gestimuleerd te worden. Om niet alleen na te denken over “het werk van alle dag”, maar ook “strategisch verder te kijken”. Mijn gespreksvaardigheden heeft hij laten groeien. Het inzicht in mijn eigen groeiscenario zowel praktisch als financieel is duidelijk toegenomen.

Mijn vertrouwen om weer te gaan groeien met mijn bedrijf is gegroeid, of beter gezegd ‘weer terug’ na een zware periode meegemaakt te hebben.

Ik heb het als fijn ervaren met Frans te sparren. Hij is toegankelijk, toont veel begrip en veroordeelt nooit. Ik voel geen afstand. Het is prettig en vertrouwd om met hem te werken.

Peter de Ruiter, december 2022
PDR Stretchtent | Summit Rentals

‘Inzicht & drive’

Als je mij zou vragen “Wat Frans voor mij en mijn bedrijf heeft betekent”, dan is het eerste wat in mij opkomt; zijn netwerk heeft hij voor mij opengesteld.

Frans heeft in zijn begeleiding mij meer inzicht in mijn bedrijf gegeven. De zin om lekker bezig te zijn is nog gegroeid. Het belang van een goede locatie is mij helder geworden. Hij heeft mij wakker gemaakt en gewezen op dat het anders kan, dat het anders moet.
Hij heeft mij laten zien waar belemmerende factoren een rol spelen.

Het is prettig om Frans als sparringpartner te hebben. Hij kan goed luisteren, kijkt mee waar nodig en brengt goede ideeën aan. Het voelt allemaal zeer vertrouwd.

Peter Ernsten, december 2022
Delego ICT

Famis bedrijfsadvies aanbevelingen
Famis bedrijfsadvies aanbevelingen

‘Eerlijk & to the point’

Na onze ontmoeting bij de BNI in Harderwijk merkte Frans op dat ik het wat zwaar had. Door open te staan voor feedback merkte ik dat hij in staat was om mijn gedachtegang op het goede spoor te zetten. Lekker tot the point.

Het hielp mij om betere keuzes te maken voor mijzelf en mijn bedrijf. Daardoor werd ik handiger om minder omslachtig te handelen. Lekker no-nonsense. Het was heel fijn om te kunnen sparren, tegengas te mogen ontvangen en te komen tot andere inzichten waar ik eerder zelf niet aan dacht.

Ik heb Frans ervaren als een open, eerlijk, niet veroordelend en plezierig persoon.

Valerie Teekema, december 2022
Wildglass, Gemz n Jewelz

‘Open netwerk’

Op een leuke manier kwamen wij met elkaar in contact en spraken af voor een 1-op-1-gesprek. Direct bleek dat we een goede klik hadden samen en we spraken af om in elkaars LinkedIn-profiel te grasduinen.

Door dit grasduinen kwam de naam van een relatie uit jouw netwerk naar voren die voor mij interessant zou kunnen zijn. Jij legde het contact voor mij. Inmiddels werken jouw contact en DB Arbo Advies B.V. samen om onveilige situaties te voorkomen.

Bedankt Frans! Door jouw inzet heeft DB Arbo Advies B.V. een strategische partner gevonden om de veiligheid te vergroten bij bedrijven. Mijn klanten kan ik nu doelgericht adviseren en gevaarlijke situaties, die ik in de praktijk wekelijks constateer, snel en adequaat oplossen.

Nogmaals, hartelijk bedankt Frans!

Dirk Bok, november 2021
DB Arbo Advies B.V.

Famis bedrijfsadvies aanbevelingen

‘Groeien na mooie gesprekken’

Mijn wens was groeien met mijn bedrijf. En daarbij sta ik open voor veranderingen en te horen hoe anderen denken. Door de coaching en het advies van Frans Wakelkamp ben ik anders gaan kijken naar mijn bedrijf. Hij heeft me letterlijk en figuurlijk een andere bril op laten zetten, waardoor ik meer inzicht kreeg en mijn aanpak is veranderd.

De vragen die hij stelt, maken mij veel bewuster van ondernemen. Ik heb geleerd om veel breder te kijken dan alleen maar omzet maken. Je kunt op verschillende manieren je bedrijf runnen en daardoor gezond maken.

Ik heb door de gesprekken met Frans geleerd om veel breder te kijken. Mede door de gesprekken met hem ben ik een nieuwe stap gaan zetten: de wens om een nieuw pand te huren is inmiddels werkelijkheid. Ik sta ook zeker open voor een vervolg met Frans als mentor. Relaxter en meer op m’n gemak. Dat is hoe ik me nu voel.

Els Knol-de Kort, mei 2021
Ballonnen & meer

Aanbod

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan een kennismaking. Ons kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Daarin bespreken we samen op welke manier we voor elkaar van waarde kunnen zijn.

Neem contact op