Bedrijfsovername kost tijd

Je weet dat er een dag komt van “overdracht van je bedrijf”. Afscheid nemen doet pijn. Je schuift het gemakkelijk voor je uit. Op tijd aan “de overname” gaan beginnen is zinvol. Zinvol om twee redenen; ten eerste kost het tijd om er naar toe te groeien en ten tweede kost het proces vaak tijd.

Optimale prijs voor je bedrijf

Misschien ken je medeondernemers die hun bedrijf “snel hebben verkocht”. De vraag rijst dan “hebben ze de optimale prijs gehad?” Immers, een optimale prijs lukt vaak alleen met “tijd”. Er zijn verschillende fiscale regels waar je bij een overdracht rekening mee kunt houden die flink in je voordeel kunnen werken. Sommige regels vragen tijd. Vraag jij je wel eens af of jouw bedrijf daar klaar voor is?

Belang van goede begeleiding

Kwetsbaarheid toont kracht en moed. Kwetsbaar opstellen, willen blijven leren, en begeleid worden in dergelijke processen kan jouw duidelijke meerwaarde geven. Bewondering is dan ook het woord dat daarbij past.  Zoals de aan- of verkoop van een huis begeleid kan worden door een makelaar, kan de aan- of verkoop van een bedrijf, de overdracht aan de volgende generatie of aan je eigen mensen, begeleiding krijgen van een goede bedrijfsadviseur. 

Overdracht van je bedrijf zonder jou

Het kan ons allemaal overkomen. Plotseling weggegrepen worden. Ernstige ziekte, ongeval en coma, of in het ergste geval overlijden. Is jouw bedrijf klaar voor deze situaties? Het zijn vaak onderwerpen die we voor ons uitschuiven. Denken we liever niet aan. Totdat…
 
En dan, dan staat je familie voor het voldongen feit. Ze mogen de onderneming draaiende houden. Misschien moeten ze de onderneming draaiende houden. Onze wetgeving is erop ingericht om de continuïteit van ondernemingen zoveel mogelijk te borgen. In gewoon Nederlands; er zijn verschillende fiscale regels die de overdracht van een bedrijf aan de volgende generatie “fiscaal vriendelijk” maken.

Goede adviezen in combinatie met oprecht begrip voor de pijnlijke situatie, dat is wat je van ons mag verwachten.

Aanbevelingen

Zij gingen je voor

In de afgelopen jaren hebben we verschillende klanten, actief binnen uiteenlopende sectoren geholpen. Bekijk de cases en ervaringen van onze tevreden klanten.

Neem contact op